Бразилският нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор отново е бил обект

...
Бразилският нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор отново е бил обект
Коментари Харесай

Винисиус Жуниор е подал поредна жалба за расизъм

Бразилският нападател на Реал Мадрид Винисиус Жуниор още веднъж е бил обект на расистки обиди и е подал нова тъжба до правоохранителните органи, оповестява организация АП. Жалбата от името на футболиста е импортирана и в испанската лига.

Този митинг е под номер 7 от страна на Винисиус Жуниор и Лигата в следствие по каналния ред за обиди към чернокожия бразилец. Последното недоволство пристигна в неделя, откакто някой го назова " маймуна " при 0:0 против Бетис в шампионата. Протестното писмо е подадено до съд в Севиля – откъдето е клуба Бетис, с цел да се направи опит за определяне на отговорното лице и да се подхващат съответните юридически ограничения против него.

Обидите против нападателя не секват към този момент пета година, откогато той дойде на Иберийския полуостров, само че каквото и да получава той като вербална офанзива, наказванията са дребни или безусловно оскъдни за причинителите. Някои от жалбите към този момент са отхвърлени от прокуратурата.

Миналия месец Комисията за битка с насилието предложи да се постанова наказване по бързата процедура от 4000 евро и 12-месечна възбрана за посещаване на спортни събития за последовател на Майорка, който назовава въпросния състезател маймуна. Друг тим от елита – Валядолид неотдавна в профил 12 притежатели на сезонни билети, до момента в който разследваше хипотетична вербална експанзия против него.

А първият ефикасен развой против почитател, обиждал състезател в Испания, започва другия месец. Потърпевш е човек от агитката на Еспаньол, обиждал нападателя на Атлетик Билбао Иняки Уилямс преди няколко години.

Автор: Атанас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР